Tempeläventyr, halloween och vattenfestival

Nu har vi äntligen tagit oss i kraken och åkt iväv för att se templen i Angkor. vi köpte ett tredagars pass och bestämmde ett fast pris med en tuc tuc (taxi) förare som körde oss runt hela parken. Det kanske låter lite som att vi är lata men det bör tilläggas att det var fruktansvärt varmt, och även om vi hade haft två veckor på oss så hade vi inte hunnit se allting.

Vi startade frdagen med att åka till Bayon. Ett tempel som är känt för sina stora stenansikten. På vägen dit var vi dock tvungna att stanna och titta på ett gäng apor som apade sig.

          

Vi vandrade sedan runt några småtempel i skogen och njöt av natur, konstnärer och inte minst försäljare (må dom dödens dö). Jag vet att det är synd om lokalbefolkningen här nere som i stort sätt lever på ingenting, men det finns en gräns för vad man klarar av. Jag övervägde ett flertal gånger att drämma till dom i skallen med Patriks kamerastativ.

Nästa stopp var Ta Keo som hitills var det brantaste av alla tempel. Självklart så måste man upp på toppen och det bör tilläggas att det var jävligt varmt. Det är fel att kalla trappstegen för trappsteg. De påminner mer om bergsklättring. På vägen hit träffade vi även några elefanter (tyvärr ingen bild).



Nästa anhalt var Ta Phrom som är ett av dom mest välkända platserna i hela Angkor. Många av templen var förstörda av naturen när de hittades och har sedan dess återuppbyggts. För att bevara en del av mystiken så lät man en del av dom vara orörda. Ett sådant exempel är Ta Phrom.

Dagen avslutades med en solnedgång över Angkor Wat. Det går inte att beskriva med ord hur stort detta är. Ni får se fler bilder när vi kommer hem.



Dag två började med att vi gick upp runt fyra på morgonen för att få se soluppgången över Angkor Wat. Det var kolsvart när vi anlände och det är nog den mest magiska stunden hittills enligt min mening (Markus) (Patrick håller med).

Därefter åkte vi en lång väg till en konstgjord sjö som heter West Baray. Här betalade vi en kille fem dollar för att med båt åka ut till en liten ö med ett tempel på. Det var hur vackert som helst men hela upplevelsen förstördes av en flock ungar som skulle sälja massa SKIT!

Väl tillbaka på fastlandet påbörjade vi "the grand tour" om startade med Phnom Bakheng. Detta var ett tempel som var beläget högt uppe på ett berg med utsikt över hela parken (ni får tyvärr ingen bild på detta just nu). Det fanns ett alternativ som innebar att man red på elefant upp för berget, men vi tog tillfället i akt och jobbade på vår kondition.

Därefter tog vi vår tuc tuc vidare på en vacker tempeltur. Vi började med Preah Khan (bilden nedan) och fortsatte vidare mot Neak Pean och Ta som som var två mindre tempel. Vid East Mebon stannade vi och fick se ett templen som var som hämtat ur djungelboken! Stora söndervittrade torn reste sig ur djungeln. Detta var ett av mina (Patricks) favorit tempel under resan. Turen avslutades med templet Pre Rup som var fullt med munkar när vi kom dit.





Eftersom det var halloween och Patriks födelsedag så var vi ju självklart tvugna att gå ut (trots att vi var helt slut). Vi mötte upp med våra nyfunna vänner från sjukhuset, Kathrine och Erin (från Kannada) och Norell (från Australien). Alla var utklädda utom tre tråkiga Svenskar, men vi kompenserade detta med stor karisma och utstrålning.



Bakfulla och nyvakna begav vi oss på en två timmars tuc tuc tur till Kbal Spean. Detta är ett högt berg med underbar djungel och en flod som ringlar sig ner. 1500 meter upp fanns ett litet vattenfall med inristningar. Halvvägs upp på berget skedde en liten olycka och Theres har numera ingen nagel på lilltån. Blod forsade och Therese höll på att svimma, men hon fortsatte tappert upp till toppen.

 

På vägen ner tog vi en liten avstickare och ramlade över ett jättestort vattenfall. Lokalbefolkningen undrade nog vad som pågick när tre blekvita utlänningar kastade av sig kläderna och hoppade i vattenfallet.

 

 

Måndag till onsdag var det vattenfestival här i Siem Reap och vi behövde inte jobba hela dagar. På måndagen gick vi ut och tittade på båtar som tävlade, raketer som avfyrades, ljus som tändes på floden och människor som firade. Patrick har tagit alla bilder som är fina.



Snipp snapp snut, så var helgen slut. Nu jobbar vi fram till torsdag och sedan tänkte vi ta lite lyxsemester på ett nice hotell i Vietnam innan vi börjar jobba där. Vi hörs snart. Kram; Markus, Patrik och Therese.


Kommentarer
Postat av: Katarina

Markus, du ser fräsch ut på bilderna!

Vilken härlig upplevelse, frånsett försäljarna.

Önskar bara lite ljud och dofter till bilderna ;)

Här är nämligen höststormigt, regnigt och KALLT!

Lite tropisk värme och solljus skulle göra susen

på Mattias och min bleka nos.



Lev&Må

Katarina

2009-11-04 @ 07:24:38
Postat av: Janis

Gud va roligt o få se bilder, blir LITE lättare att FÖRSÖKA föreställa sig hur ni har d...

Oj, vilka upplevelser ni e me om.

Markus! Hoppas du fick mitt sms på Therese mob. Grattis i efterskott!!! Saknar dig!!! MASSOR!!!

Ta hand om er alla!!

Många kramar Janis.

2009-11-04 @ 12:33:56
Postat av: mattias. "bubba"

Grattis i efterskott bror! Ser att du/ni har de bra. Ska hälsa grattis från moster Carina och mamma. (från pappa oxå igentligen men ja har ingen lust att göra det) Ha de bäst!!! Kram

2009-11-04 @ 15:58:23
Postat av: Ida

Vilka fina bilder, ni ser ut att ha det bra. Jag känner igen det där med försäljarna, kan vara riktigt irriterande.

Kram på er alla tre

2009-11-04 @ 16:59:21
Postat av: Bizon

Sluta dra in magen på bilderna du lägger utt på bloggen Marcus! För du blir inte smalare, eller du kanske blir mobbad för att du är fet där nere oxå =)

Hoppas att du har de bra tjockis. Puss och kram vi saknar dig. Ps: Bror och Tysken hällsar. Ps2: Bubba och Tysken har inget med det ovanstående att göra. Det är enbart Bizon själv som står för den motbjudande mobbningen.

2009-11-04 @ 19:22:20
Postat av: Britt-Marie

Ha, ha du skriver så roligt, så det verkar som ni har det bra.Hoppas ni får det lika underbart i Vietnam. Må så gott alla tre.Var försiktiga med era tår....Kramar.

2009-11-04 @ 21:56:27
Postat av: susane

Tja gubben(markus)Saknar dig som fan, hoppas man får skriva så. men har inte hört din röst på så länge. Era inlägg är kanon, bilderna likaså.hoppas det är bättre med dig(slutar inte oroa mig SKODAN är redo).ska bli såkul att träffa dig efter resan och höra allt. NI GÖR VERKLIGEN EN INSATS. VAR STOLTA! Kramar från oss i norrköping snart motala(vi kommer bo precis vid strömmen; kanon!. Jammi och avd.hälsar

2009-11-04 @ 22:20:48
Postat av: Veronica

Hej!

Vill bara tala om för er att det snöat här i Karlstad i dag :-P

Puss & Kram på hela Gänget

2009-11-05 @ 00:58:32
Postat av: timpa från motala du vet vem jag är......

tjena sunshine!! ser att du njuter av livet...faan vad nice....har själv snurrat omkring därnere bland alla tempel ( dyngrak) hehehe sjukt kul. Hoppas du upplever mycket o har skoj där nere varje dag. Finns mycket o hämta. Åk ner till sionokville eller hur man stavar....fina fisken därnere....åk dit o ta dig ett skönt dopp. Ha det bäst min vän mvh timpan.....bubba sitter bredvid o hälsar så gott.......och grattis i efterskott!!! peace

2009-11-06 @ 21:32:32
Postat av: sabina

2009-11-07 @ 01:30:39
Postat av: sabina

Hej Mackan och grattis i efterskott. Tack för kortet också! Kul att du tog dig tid och skrev en rad. Ni verkar ha det bra på er utflykt! Själv är jag i Sthlm och bor hos Sandra. Imorgon ska jag till Dimmes och käka med 15 kamrater och fira min födelsedag! Sandra kom just på att om du skulle bli rånad så blir det ett smörgåsrån. Kul va som omväxling till svamp och äggmackor! Bamsekram och va rädd om dig!

2009-11-07 @ 01:34:46
Postat av: jimmy finklädd

tjena på er!



ville bara säga att hett blir det i april , maj, ej i November, nu är det svalt därnere, :-) ha dä gött.

2009-11-07 @ 15:00:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0